BouwBelang: Platform voor bouw en infra van AFNL

Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel

25-03-2024
door Redactie
Thema’s

Sinds 5 maart 2024 is de Subsidieregeling Schoon en Emissieloos Bouwmaterieel (SSEB) weer open voor aanvragen. Er is een subsidie voor de aanschaf van nieuw emissieloos bouwmaterieel en voor het ombouwen van bestaand materieel naar emissiearm of emissieloos. De subsidie sluit op 31 oktober 2024. We zetten de belangrijkste feiten op een rij. Meer informatie vindt u op de website van RVO.

Emissieloos materieel wordt hier ingezet in Harderwijk

Emissieloos materieel wordt hier ingezet in Harderwijk. Foto: Henk Wind.

SSEB Aanschaf 2024

De SSEB Aanschaf is bedoeld voor de aanschaf van nieuw emissieloos bouwmaterieel. Deze regeling is voor bouwbedrijven die in Nederland gevestigd zijn en nieuwe emissieloze bouwmachines aanschaffen voor eigen gebruik of bedrijven die nieuwe emissieloze bouwmachines aanschaffen en deze aan andere bedrijven verhuren of leasen.

Het totale budget is 36 miljoen euro. Voor alle bedrijven is het maximale subsidiebedrag per bouwmachine € 300.000,-. De subsidie per nieuwe emissieloze bouwmachine is maximaal 25% van de meerkosten ten opzichte van een bouwmachine met verbrandingsmotor. Voor een midden- en kleinbedrijf en een micro-onderneming is dit maximaal 30%. Het subsidiebedrag wordt verminderd met MIA (Milieu-investeringsaftrek)-korting. Dit vaste percentage van 11,25% wordt berekend over de investeringskosten van de bouwmachine. De MIA-korting wordt niet toegepast op bouwwerktuigen of hulpfuncties aangedreven door waterstof of waterstofdragers. Per kalenderjaar kan een onderneming of groep van ondernemingen maximaal € 1 miljoen subsidie ontvangen voor SSEB Retrofit en/of SSEB Aanschaf samen.

SSEB Retrofit
De SSEB Retrofit is bedoeld voor het emisisiearm (uitstootarm) of emissieloos maken van een pas aangeschaft of gebruikt bouwwerktuig of zeegaand bouwwerktuig. Deze subsidie is voor in Nederland gevestigde bouwbedrijven met eigen materieel, eigenaren van zeegaande bouwvaartuigen en bedrijven die bouwwerktuigen of bouwvaartuigen verhuren.

Het totale budget is 10 miljoen euro. Het maximale subsidiebedrag per ombouw, hermotorisering of elektrische installatie is € 300.000.-. De subsidiepercentages zijn afhankelijk van de categorie (A t/m H, zie website RVO, onderaan dit artikel) waarin een bouwwerktuig of bouwvaartuig valt. Het subsidiebedrag wordt bij sommige categorieën verminderd met MIA (Milieu-investeringsaftrek)-korting. Dit vaste percentage van 11,25% wordt berekend over de investeringskosten van de bouwmachine. Per kalenderjaar kan een onderneming of groep van ondernemingen maximaal € 1 miljoen subsidie ontvangen voor SSEB Retrofit en/of SSEB Aanschaf samen.

SSEB Innovatie

Heeft uw bedrijf een vernieuwende oplossing voor emissieloze (uitstootvrije) bouwmachines en laadinfrastructuur? Vanuit de SSEB Innovatie is geld beschikbaar voor een project experimentele ontwikkeling. Dit kan gaan om project praktijkervaring of een project technologische ontwikkeling. Let op: einddatum SSEB Innovatie is 29 augustus 2024.

Er is ook subsidie beschikbaar voor een haalbaarheidsstudie onder SSEB Innovatie: Haalbaarheidsstudie. Hierin onderzoekt u of uw project praktijkervaring of technische ontwikkeling uit te voeren is. Einddatum is 31 oktober 2024.

Alles over de SSEB: ga naar https://rvo.nl/subsidies-financiering/sseb