BouwBelang: Platform voor bouw en infra van AFNL

Training Leidinggeven aan veilig werken

24-04-2024
door Redactie
GAzet

Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV) introduceert een nieuwe training voor operationeel leidinggevenden. Tijdens de training worden deelnemers voorbereid op de verantwoordelijkheden en uitdagingen die bij hun functie horen. De vaardigheden die daarbij horen worden tijdens de training geoefend.

Werklui voor een windmolen

De nieuwe training is bedoeld voor operationeel leidinggevenden, zoals uitvoerders, voormannen, ploegleiders, preventiemedewerkers en voorlieden en voor iedereen die aanspreekpunt is voor veiligheid tijdens werkzaamheden voor collega’s, toezichthouders, management en externen.

Tijdens de training oefenen deelnemers in herkenbare praktijksituaties en krijgen ze handvatten aangereikt voor hun werk als operationeel leidinggevende. Daarnaast worden vaardigheden ontwikkeld die de deelnemer versterken in zijn of haar leidinggevende rol. Het beschikken over vaardigheden is ook een belangrijke pijler en certificeringsvoorwaarde in de geplande update 6.1 van het VCA-schema van SSVV.

Trainingsduur

De training ‘Leidinggeven aan veilig werken’ duurt 2,5 dag. Voor deelname moet een cursist in het bezit zijn van het diploma VOL-VCA. Nadat de training met positief resultaat is afgerond, kan bijschrijving in het Centraal Diploma Register (CDR) plaatsvinden. Hierdoor is ook tijdens audits aantoonbaar dat de training ‘Leidinggeven aan veilig werken’ is gevolgd.

De training ‘Leidinggeven aan veilig werken’ is een product van SSVV en wordt verzorgd door Gelling Publishing en Training en Learning and Development Academy. Uitgebreide informatie over de training en inschrijving is te vinden op de speciale website www.ssvvleiderschap.nl.

Wat is SSVV?

De Stichting Samenwerken Voor Veiligheid (SSVV) is een samenwerkingsverband van 24 (branche)organisaties uit de Nederlandse industrie. De missie is om werken in een risicovolle omgeving voor iedereen in de keten, van opdrachtverlening tot uitvoering, structureel veiliger en gezonder te maken.

Voorbeelden van leden die een directe relatie hebben met de bouw- en infrasector: Vereniging van Steiger-, hoogwerk- en betonbekistingsbedrijven (VSB), Bouwend Nederland, Cumela, Nederlandse Vereniging Aannemers Funderingswerken (NVAF), OnderhoudNL, Vereniging Samenwerkende Nederlandse Staalbouw (SNS), Techniek Nederland, Nederlandse Vereniging van Ondernemers in het Thermisch Isolatiebedrijf (VIB), Vereniging Verticaal Transport (VVT) en Vereniging van Waterbouwers (VVW).

Informatie: www.ssvv.nl of  www.ssvvleiderschap.nl (opleidingsinfo).