BouwBelang: Platform voor bouw en infra van AFNL

Verenig U, juist NU

25-10-2023
door Redactie
Nieuws

Als voorzitter van de vereniging STRAATWERK Nederland wil ik u graag overtuigen van het belang om u aan te sluiten bij een voor u passende branchevereniging. Of als u al lid bent van een branchevereniging, wil ik u vragen nog eens te herinneren waarom u waarschijnlijk ooit lid bent geworden.

Alle verenigingen die aangesloten zijn bij de AFNL (Aannemersfederatie Nederland) komen op voor uw belang en bieden u zeer veel uiteenlopende diensten. Alleen daarom al is het meer dan waard om lid te worden of als partner de vereniging te ondersteunen in haar werkzaamheden voor u. Binnen de brancheverenigingen zit heel veel kennis en ervaring op het gebied van uw markt, waar u als lid of partner gebruik van kunt maken om die kennis en ervaring in te zetten in uw eigen onderneming of organisatie.

Alle verenigingen zijn voor u actief om de branches een gezicht te geven binnen de politiek en media om actuele thema’s te agenderen en bespreekbaar te maken. Sommige verenigingen kennen hun eigen keurmerk of erkenningsregeling waarbij lidmaatschap een teken is van kwaliteit voor uw onderneming of organisatie als u dit onderschrijft. Daarnaast bieden de verenigingen veelal een platform om met collega’s te netwerken en ervaringen met elkaar uit te wisselen, en organiseren zij (thema) bijeenkomsten/evenementen waar een actueel onderwerp wordt besproken. Ook kennen de diverse verenigingen voor leden een tal van kortingsvoordelen die een lidmaatschap zeer interessant kunnen maken.

 

Samen sterker

Juist nu in de vluchtige wereld waarin wij leven en zaken die gisteren nog actueel waren en vandaag weer achterhaalt, is het goed om te weten dat er een vereniging voor u is die dit voor u opmerkt en de veranderingen tijdig aan u communiceert. Neem kwesties zoals; Scholing en Onderwijs, Techniek en Innovatie, Arbeidsomstandigheden en Veiligheid en Ketensamenwerking. Daar heeft bijvoorbeeld de vereniging STRAATWERK Nederland allerlei werkgroepen in actief die de meest relevante onderwerpen voor de branche van de straatmakers nauwgezet volgt en behandelt en daar de uitkomst van deelt met haar leden. Hierdoor zijn de leden immer op de hoogte van actuele zaken.

Waarom is dat zo belangrijk vraagt u zich misschien af? Of wellicht denkt u zelfs: daar heb ik geen vereniging voor nodig. Ik haal mijn informatie wel uit de verschillende beschikbare media. Alle verenigingen dragen uw ambacht een warm hart toe en weten in het collectief zaken voor u te regelen waar u als een ondernemer moeilijker in zal slagen. Het credo SAMEN STERKER komt pas goed tot zijn recht als we onze krachten weten te bundelen.

Als u uw professie ook een warm hart toedraagt, roep ik u op om u aan te sluiten bij een voor u passende vereniging zodat u bijdraagt aan behoud voor uw professie voor nu en voor de toekomst. En bent u al lid, blijf dan vooral uw vereniging ondersteunen zodat de verenigingen het werk kunnen blijven doen waar zij ooit voor zijn opgericht.

Mocht u na het lezen van deze column nog niet zijn overtuigd, neem dan eens persoonlijk contact met één van de bestuursleden van de verenigingen. Die kunnen u vast en zeker van dienst zijn.

 

Theo Noorlander

Voorzitter vereniging STRAATWERK Nederland