BouwBelang: Platform voor bouw en infra van AFNL

Stop stoflongen!

22-09-2023
door Redactie
GAzet

Langdurige, hoge blootstelling aan kwartsstof kan tot longfibrose leiden (stoflongen). Kwarststof is dus zeer gevaarlijk? Leer stoflongen voorkomen in Leerlijn Veilig werken van de Hellende Daken Academy.

Kwarts komt vrij bij machinale bewerkingen, zoals het snijden, zagen, slijpen en boren van keramische dakpannen, betondakpannen, rietvorsten en stenen. Blootstelling aan kwarts kan effect hebben op de luchtwegen. Stop dat; leer hoe je stoflongen voorkomt.

Dat kan met de leerlijn Veilig Werken die onlangs is gelanceerd in de Hellende Daken Academy. In de vorm van een toolbox en een korte e-learning ben jij in 15 minuten weer helemaal up-to-date over veilig werken met kwartsstof. Een kleine tijdsinvestering die een hoop ellende kan voorkomen.

Over Hellende Daken Academy

De Hellende Daken (onderdeel van Gebouwschil Nederland) vindt het van groot belang dat dakdekkers veilig werken. De Hellende Daken Academy en alle modules die daarin opgenomen zijn kunnen kosteloos gebruikt worden door werkgevers en medewerkers die aangesloten zijn bij de CAO Hellende Daken.

Toegang tot Academy

Voor vragen over de toegang tot de Academy kun je contact opnemen met het opleidingssecretariaat van de Hellende Daken op 085-48909050 of via info@hellendedaken.nl