BouwBelang: Platform voor bouw en infra van AFNL

Verbeterde veiligheidsinstructie

06-03-2023
door Redactie
GAzet

Vanaf 23 november 2022 is een verbeterde veiligheidsinstructie beschikbaar gekomen voor iedereen die een bouwplaats opgaat van bedrijven die Governance Code Veiligheid in de Bouw (GCVB) hebben onderschreven.

De verbeterde instructie luistert naar de naam Generieke Poortinstructie GPI 5.0. Belangrijke verbetering: er is nu daadwerkelijk één universele veiligheidsinstructie met één certificaat voor alle sectoren in de bouw. En verder wordt op basis van de deelsector waar men het meest actief is, een persoonlijke ‘voorkeursleerroute’ samengesteld. Ten slotte kan behalve in de zes bestaande talen de instructie nu ook gevolgd worden in Portugees en Bulgaars.

De GPI is een soort aanvulling op de VCA.