BouwBelang: Platform voor bouw en infra van AFNL

In Memoriam: mr. Henk de Koning

15-09-2022
door Ronald Wientjes
Nieuws

Op 13 september bereikte ons het droeve bericht dat mr. Henk de Koning is overleden. Henk was al een tijdje ziek, maar werkte dapper door, want hij was bijzonder plichtsgetrouw en hij wilde zijn plichten niet verzaken.

Henk was sinds een kleine 5 jaar de steun en toeverlaat van het Bestuur van MKB INFRA. In die vijf jaar heeft hij geen vergadering overgeslagen. Vanuit die bevlogenheid is hij ook het secretariaat van het Adviescentrum Aanbestedingen Grond Wegen en Groen (ACA GWG) en de Verenigingen Kabel en Leidingen Overleg (het KLO) gaan voeren. Voordien was hij Algemeen Secretaris van de NVAF, de branchevereniging voor funderingswerken. Hij begon zijn carrière als secretaris bij de Vereniging van Aannemers Grond-, Weg- en Waterbouw (VAGWW), inmiddels zesenveertig jaar geleden. Hij heeft zijn hele loopbaan in dienst gesteld van het mkb in de infrasector.

Tijdens zijn lange carrière heeft hij heel veel bijzondere dingen meegemaakt. Gelukkig heeft hij in de meest recente editie van GWW Totaal in een interview een aantal van de hoogtepunten uit zijn carrière kunnen laten optekenen.

MKB INFRA zal het zonder hem moeten stellen. Wij zullen zijn plichtsbesef, alertheid, juridische deskundigheid, zijn vriendschap en vooral zijn droge humor niet vergeten.

MKB INFRA wenst zijn vrouw, kinderen en overige naasten veel sterkte bij het verwerken van dit grote verlies.