BouwBelang: Platform voor bouw en infra van AFNL

Nieuwe serie accu-haakse slijpers

06-05-2022
door Redactie
Thema’s

De nieuwe generatie 18 Volt accu-haakse slijpers van Metabo is net zo sterk als een haakse slijper met netsnoer van 1.100 Watt. De serie bestaat uit zes nieuwe accu-haakse slijpers: van het instapmodel tot aan de Inox haakse slijper voor de bewerking van roestvast staal. Voor elk toepassingsgebied is er wel iets bij.

De accu-haakse slijpers zijn voorzien van de Metabo M-Quick-functie. Hierdoor kunnen de schijven snel en zonder gereedschap worden verwisseld. Bovendien zijn de machines compatibel met de toebehoren van alle gangbare haakse slijpers. Door de geringe ruimte die de machines innemen, vinden professionele gebruikers dankzij de 90° draaibare accu-packs altijd een optimale werkhouding. En wie onder steeds wisselende omstandigheden werkt, kiest gewoon voor de modellen met een variabele toerentalinstelling: met behulp van een stelwiel kunnen de gebruikers het toerental exact op hun toepassing afstemmen.
De machines zijn voor ieder toepassingsgebied met bijpassende veiligheidsfuncties verkrijgbaar. Zo hebben de machines een snelle rem, die de schijf binnen een seconde stopt of een dodemansschakelaar, die de machine bij het verlies van de controle betrouwbaar en snel uitschakelt. Een afneembaar stofbeschermingsfilter beschermt de motor tegen grote partikels. Ook voor gebruikers die hoog op een stelling werken zijn er passende toebehoren: zo zorgt een veiligheidsbeugel ervoor dat de machine beveiligd kan worden en niet naar beneden valt. Met de zachtaanloop kunnen de haakse slijpers soepel starten en na het verwisselen van de accu beschermt de herstartbeveiliging tegen een ongeoorloofde start van de machine. Alle haakse slijpers zijn bovendien voorzien van de beproefde Metabo S-automatic-veiligheidskoppeling: deze vermindert de terugslag bij het blokkeren van de schijf.

Metabo Nederland BV
www.metabo.nl