BouwBelang: Platform voor bouw en infra van AFNL
Advertorial

Harmonische gevels: buitenjaloezie-lamellen en rolluikprofielen in rechtlijnig design

17-09-2021
door Redactie
Nieuws

De eisen die qua design aan moderne gevels worden gesteld zijn tegenwoordig net zo hoog als bij de interieurinrichting van het huis. WAREMA heeft daarom zijn rolluik-assortiment geoptimaliseerd en een nieuwe lamel voor buitenjaloezieën ontwikkeld, om perfecte producten voor een harmonisch geheel aan te kunnen bieden. Tegelijkertijd werden de functies verder verbeterd, zodat onder andere de verduistering nog effectiever is dan ooit.

Nieuwe lamel Zetra en nieuw rolluikprofiel A 37 van WAREMA

Bij de zonwering staat tegenwoordig naast de effectiviteit het design duidelijk op de voorgrond. Met zijn nieuwe lamel Zetra 80 Z breidt WAREMA zijn portefeuille verder uit, met een product dat optimaal in de actuele kubistische architectuur opgaat. De rechtlijnige lamellengeometrie met een breedte van 80 mm is gebaseerd op de specificaties van de vertrouwde 80 S lamel en verbetert de eigenschappen van de huidige verduisteringslamel. Daardoor is deze lamel ook zeer geschikt als alternatief voor slaapkamers. Enerzijds verhoogt hij in gesloten toestand de verduistering met tot 25 % t.o.v. het vorige systeem. Anderzijds biedt hij in geopende toestand een duidelijk verbeterde doorkijk. Tegelijkertijd is door de hol gewelfde reflectie-vlakken een betrouwbare zonwering met uitstekende lichtsturing gegarandeerd.

Met zijn hoge stabiliteit voldoet de lamel Zetra aan een verder criterium dat door de opdrachtgever wordt verwacht. In tests bewees de lamel een zeer goede robuustheid te hebben en houdt hij ook stand tegen extreme windbelastingen van tot 80 km/h. Eenvoudige planning, montagevriendelijkheid en vormgevingsvrijheid maken deze lamel tot de beste keus – zowel bij nieuwe projecten als voor bestaande systemen. Wat design betreft, kan hij naast de standaardkleuren van de nieuwe collectie nog in vier matte oppervlaktekleuren overtuigen. In combinatie met het nieuwe rolluikprofiel A 37 ontstaat zo een harmonisch, modern gevelbeeld.

Rolluiken en buitenjaloezieën in uniform design

Het aluminium minipantser A 37 vervangt het huidige pantser A 36. Met het nieuwe rolluikprofiel wordt een verbeterd opwikkel- en standgedrag bereikt, en tegelijk optimale verduisteringskwaliteiten. Naast het vertrouwde standaarddesign met groeven is het profiel A 37 binnenkort ook in een glad uiterlijk verkrijgbaar. Dat ligt precies in de trend en past bij de moderne woningbouw. Bovendien lijkt het design sterk op dat van de buitenjaloezieën met de nieuwe lamel Zetra en biedt daarmee optisch duidelijke voordelen voor de inbouw van beide producten in hetzelfde gebouw. Om het rolluikprofiel af te ronden zal WAREMA binnenkort ook het kunststofprofiel K 37 als glad rolluikpantser, en de aluminium midi- en maxi-profielen A 44 en A 53 in gegroefde en gladde variant als perfecte tegenhanger voor de vertrouwde 80 S lamel.

WAREMA rondt het assortiment voor raam en gevel met de combinatie van Zetra en A 37 af, zodat een harmonisch geheel en het nakomen van hoogste designeisen gerealiseerd kunnen worden.

Warema
www.warema.nl