BouwBelang: Platform voor bouw en infra van AFNL

Checklist Gezond en vitaal thuiswerken

21-03-2021
door Redactie
GAzet

Langere tijd thuiswerken zorgt voor ergonomische uitdagingen, zoals nek- en schouderklachten, maar ook psychisch is er een zorgelijk effect te zien. Met de checklist ‘Gezond en vitaal thuiswerken’ van ArboNed kun je direct zien of je alles rond thuiswerken goed hebt geregeld. Hoe meer vinkjes je zet, hoe meer uitval door thuiswerken je voorkomt.

Veel mensen werken al maandenlang dagelijks vanuit huis. Voor kantoormedewerkers zal thuiswerken de norm blijven. Als werkgever moet je volgens de Arbowet elke arbeidsplaats in het arbobeleid betrekken. Ook de thuiswerkplek. Als werkgever moet je nagaan of de thuiswerkplek bijvoorbeeld ergonomisch is ingericht.

Ben je als werkgever ‘gedwongen’ door de coronamaatregelen om thuiswerken te faciliteren? Dan kan niet worden verwacht dat je direct de juiste spullen hebt voor iedereen of hebt gecheckt of alle werknemers goede werkplekken hebben. De zorgplicht geldt echter nog steeds. De checklist helpt om aan de zorgplicht te voldoen.

Checklist downloaden (pdf): www.arboned.nl/uploads/inline/Checklist_Thuiswerken.pdf