BouwBelang: Platform voor bouw en infra van AFNL
Advertorial

Elke kant eenvoudig schuren

16-02-2021
door Redactie
Product & dienstverlening

Met de nieuwe kantenschuurmachine ES-ETS 125/ES-ETSC 125 van Festool kan men elke soort rand schuren: recht of gebogen, ruw of gelakt, rechthoekig of schuin (van 43° tot 92°). Maar ook kleine, grote of omvangrijke werkstukken, smalle of brede (van 5 tot 60 millimeter) zijn probleemloos te schuren.

Zelfs rondingen zoals die bij een ronde eettafel voorkomen, tot en met binnenhoeken zijn mogelijk. De nieuwe kantenschuurmachine is mede door zijn hoekverstelling zeer veelzijdig. Hierdoor kunnen zelfs vrije hoeken zonder gereedschap afgenomen en vergrendeld worden. Voor hoogste precisie is er een hoekindicator die kalibreerbaar is. Verder kan de glijvoering op de glijplaat afhankelijk van het oppervlak eenvoudig vervangen worden; velours voor gevoelige en kunststof voor andere oppervlakken. Uiteraard kan er met de nieuwe kantenschuurmachine stofvrij gewerkt: hetzij door de geïntegreerde afzuiging met stofzak of in combinatie met een stofzuiger.

www.festool.nl