BouwBelang: Platform voor bouw en infra van AFNL

Politiek Café Nieuwspoort: meld je aan!

20-04-2022
door Redactie
Nieuws

Er komt weer een Politiek Café Nieuwspoort en wel op donderdag 16 juni 2022. Cobouwjournalisten Thomas van Belzen en Petra Platschorre gaan in gesprek met politici en mkb-aannemers over de gigantische bouwopgave. Deze editie van het Cobouw Café wordt mede mogelijk gemaakt door Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra (AFNL) en Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven (NOA).

Het blijven turbulente tijden; in de politiek, in de bouw, maar ook veel breder met de gevolgen van de oorlog in de Oekraïne. Het lijkt helaas alsof de ene crisis de andere opvolgt. De verwachtingen van de bouw zijn echter hoog en mkb-aannemers willen graag (door)bouwen, maar dan moet er wel worden doorgepakt. Het stikstofprobleem is nog steeds niet van tafel en de verduurzaming van de gebouwde omgeving vereist een nieuwe gecoördineerde aanpak en er is een gebrek aan vakmensen.

Vragen

Wat kunnen Kabinet en politiek doen om meer circulair te kunnen bouwen? Komt de enorme verduurzamings- en renovatieopgave goed van de grond? Hoe kan Den Haag de instroom in de bouwsector helpen bevorderen? En, komt er meer Rijksregie op de woningmarkt? Dat en meer tijdens het Cobouw Café op 16 juni aanstaande.

  • De gasten
  • Faissal Boulakjar, D66
  • Jaco Geurts, CDA
  • Peter de Groot, VVD
  • Henk Nijboer, PvdA
  •  René Fronik, directeur-eigenaar van Fronik Infra BV
  • Johan de Krom, directeur-eigenaar van De Krom BV
  • Arno Snellen, directeur-eigenaar van Gebroeders Snellen BV
  • Peter Veenstra, directeur-eigenaar van Veenstra Natuursten BV

Meld je aan

Thema: Politici en mkb-aannemers ontmoeten elkaar
Datum: 16 juni 2022
Locatie: Nieuwspoort Den Haag
Aanvang Cobouw Café: 17:00 uur

Aanmelden kan hier