BouwBelang: Platform voor bouw en infra van AFNL
Advertorial

Gereedschap leasen voorkomt hoge startinvestering

23-05-2022
door Redactie
Product & dienstverlening

Goed gereedschap vraagt een flinke investering. Vooral als er meerdere machine aangeschaft moeten worden. Festool biedt ondernemers daarom de mogelijkheid om gereedschap te leasen. Festool FinancingPLUS biedt de mogelijkheid om machines voor 36 maanden te leasen en deze daarna voor een laag restbedrag in eigendom te krijgen.

Goed gereedschap is het halve werk. Maar hoe zorg je ervoor dat het gereedschap goed blijft? In de eerste plaats natuurlijk door kwalitatief goed gereedschap aan te schaffen. Maar ook door het gereedschap goed te onderhouden. Goed gereedschap kost echter wat geld. Vooral als er meerdere machines aangeschaft moeten worden. “Je praat dan al snel over een paar duizend euro. Dat geld moet je dan wel hebben. Want er gaat ook geld naar personeel, huisvesting, transport, materieel en andere kostenposten. Door gereedschap te leasen houd je geld beschikbaar voor andere doelstellingen”, zegt Arjan Graafland, Marketing Manager Festool Nederland BV.
In veel andere Europese landen werkt Festool al met de service Festool FinancingPLUS. Nu dus ook in Nederland. De leasecontracten van Festool FinancingPLUS worden ondergebracht bij de beursgenoteerde leasemaatschappij GRENKE, dat wereldwijd – waaronder Nederland – vestigingen heeft. Je leasecontract is dus in veilige handen. Arjan: “Het leasecontract geldt bovendien ook voor een maximum van 30% van de totale waarde aan accessoires en gebruiksmaterialen, zoals adapters voor stofafzuiging en bijvoorbeeld boren en accu’s.”

Waarom leasen?

Een leasecontract voor een auto vinden we heel normaal, maar voor gereedschap is het nog even wennen. “Toch zullen de voordelen van een leasecontract steeds meer vakmensen over de streep trekken”, denkt Arjan. “In de eerste plaats houd je geld beschikbaar voor andere uitgaven en je krijgt een machine volgens de laatste stand der techniek. Daarnaast biedt een leasecontract een beter zicht op de maandelijkse kosten voor gereedschap. Dit kun je dan ook eenvoudig doorrekenen naar aangenomen werken. Maar wat ook aantrekkelijk is, is dat je de machine na 36 maanden voor 3% van de aanschafwaarde kan overnemen. We zien dat door de hoge kwaliteit van onze machines in combinatie met goed onderhoud, de waarde van een Festool-machine na 36 maanden in werkelijkheid vele malen hoger ligt.”
Arjan noemt nog meer voordelen; zo kent Festool FinancingPLUS geen bijkomende kosten voor een verzekering, een aanbetaling of administratie. “Normaal ben je al snel honderd euro administratiekosten kwijt en betaal je jaarlijks honderd euro voor de verzekering. Maar als je bij ons je machine registreert – ook zonder leasecontract – dan is de machine de eerste drie jaar geheel verzekerd. Het kan wel eens voorkomen dat een machine niet meer volledig functioneert of dat een machine een keer van een steiger valt. Dan kan je deze aanbieden bij een dealer ter reparatie. De machine wordt dan naar Festool gestuurd en wordt door een ervaren Festool-reparateur gemaakt. Via de Work app van Festool kan je de machine nu ook makkelijk online aanmelden. Hierbij is het ook mogelijk om zelf een adres te bepalen waar de machine wordt opgehaald en weer wordt terug gebracht. Reparatie gebeurt binnen 48 uur en in geval van een diefstal krijgt de gedupeerde een vervangende machine. Bij een diefstal is het wel belangrijk dat er eerst aangifte wordt gedaan bij de politie en er is een eigen bijdrage van € 125,- (excl. BTW) nodig.

Meerkosten

Maar wat zijn de meerkosten na drie jaar, vergeleken met een gekochte machine? Daar is Arjan heel open in: “Uiteindelijk ben je 15 tot 20 procent meer kosten kwijt voor onder andere rente- en risico afboekingen, alsmede de werkzaamheden van de leasemaatschappij Grenke. Dit is een zeer scherp tarief, mede doordat wij extra kosten zoals verzekering niet doorbelasten. En de voordelen spreken voor zich. Maar: als je de machine na drie jaar koopt voor 3% zal bij normaal gebruik die machine nog restwaarde hebben. En daarbij is je machine drie jaar lang verzekerd.”
Zijn er nog addertjes onder het gras? Daar houdt Festool niet van, aldus Arjan: “Houd er rekening mee dat de aanschafwaarde minimaal 500 euro, excl. BTW, moet zijn voor een leasecontract. En je moet minimaal zes maanden ondernemer zijn. Bedrijven die een voldoende bewezen gezonde betalingshistorie over minimaal zes maanden hebben, kunnen in de regel al door de controle heen komen. Bedrijven die langer dan 12 maanden actief zijn, zullen in de regel geen hinder ondervinden. Maar dat lijken me vrij normale voorwaarden.”