BouwBelang: Platform voor bouw en infra van AFNL

Drie krachtige accu-boorschroefmachines

26-07-2021
door Redactie
Product & dienstverlening

Al het goede komt in drieën, moeten ze bij Metabo hebben gedacht. Het merk introduceert drie nieuwe en bijzonder krachtige accu-boorschroefmachines. Het trio bestaat uit de accu-boorschroefmachine BS 18 LTX BL (Q) I, de accu-klopboormachine SB 18 LTX BL (Q) I en de accu-tapmachine GB 18 LTX BL Q I.

“Als het gaat om de beste combinatie van vermogen en looptijd adviseren wij de LiHD-accu-pack van Metabo met een capaciteit van 10.0 Ah”, zegt Alexander Mnerinsky, productmanager bij Metabo. De drie machines hebben een verbeterde robuuste behuizing. Bovendien zijn ze optimaal uitgebalanceerd, hebben een volledig rubberen greep en liggen daardoor in iedere werkhouding prettig in de hand.

“In de houtbouw bijvoorbeeld, is het heel belangrijk dat de schroeven exact lijnend verzonken worden”, weet Mnerinsky. “Door de gevoelige schakelaar kan de gebruiker het toerental exact regelen en draait de schroeven zo gecontroleerd in het materiaal.” Voor werkzaamheden in metselwerk is de accu-klopboormachine SB 18 LTX BL (Q) I met klopfunctie de juiste keuze. Wie schroefdraad in metaal wil draaien, kiest voor de accu-tapmachine GB 18 LTX BL Q I, want die beschikt over een gepatenteerde tapfunctie. Alle drie machines zijn verkrijgbaar met het Metabo Quick-systeem; zo kunnen de gereedschapopname en het gereedschap binnen een paar seconden worden verwisseld.

Veilig bij terugslag

Door de grote kracht kan een forse terugslag optreden indien het gereedschap in het materiaal vast blijft zitten. Daarom zijn de nieuwe machines uitgevoerd met een Anti-Kick-Back-functie. Speciale sensoren merken het direct als de machine kantelt. Bij een terugslag stop de machine onmiddellijk en beschermt zo de gebruiker.
De drie accu-boorschroefmachines zijn met hun krachtige borstelloze motoren onderdeel van het 18 Volt-systeem bij Metabo. Bovendien zijn ze een aanvulling op het fabrikanten overkoepelende accusysteem CAS (Cordless Alliance System).

Metabo Nederland BV
www.metabo.nl