BouwBelang: Platform voor bouw en infra van AFNL

Vernieuwde campagne ‘Jij gaat het maken’

12-01-2023
door Redactie
Nieuws

De cao-partijen Aannemersfederatie Nederland, Bouwend Nederland, FNV Bouwen en Wonen en CNV Vakmensen hebben de campagne ‘Jij gaat het maken’ vernieuwd. Voornaamste doel van de campagne is meer instroom van jongeren en het behoud van medewerkers voor de sector. Via onder meer een nieuwe website en een lespakket dat in 2023 volgt, maken jongeren kennis met het veelzijdige werk dat bouw en infra bieden.

De doelgroep van deze campagne zijn jongeren vanaf 14 jaar: scholieren van alle niveaus die bezig zijn met hun studie- en beroepskeuze. Veel jongeren zijn onbekend met de bouw en infra. Vaak weten ze niet dat deze sector een enorme diversiteit aan beroepen én een prima salaris biedt. De partners laten hen met deze campagne zien dat ze in de bouw en infra kunt werken aan hun eigen ontwikkeling én aan die van Nederland. Daarom ook die kleine naamsverandering, want: jíj gaat het maken!

Hé gamer, dat kan extremer!

Jongeren worden in de vernieuwde campagne aangesproken op hun passie, of dat nu gamen, beautyvloggen, fitnessen, tekenen of het aanvoeren van een voetbalteam is. De talenten die zij dagelijks gebruiken, kunnen ze heel goed kwijt in de beroepen in de bouw en infra.
Met korte, aansprekende video’s worden de jongeren via diverse social media (YouTube, TikTok en Snapchat) benaderd en geattendeerd op het werk in de bouw en infra. Daar zitten de jongeren die de cao-partijen willen bereiken. In 2023 volgt een fysiek en online lespakket, dat docenten en mentoren op middelbare scholen kunnen gebruiken.Voor ondernemers in de bouw en infra zijn voor deze campagne ook bouwhekdoeken, posters en brochures beschikbaar. Meer informatie: www.jijgaathetmaken.nl