BouwBelang: Platform voor bouw en infra van AFNL

Straatwerk Paviljoen op Infra Relatiedagen

26-01-2023
door Redactie
Nieuws

Infra Relatiedagen krijgt een eigen Straatwerk Paviljoen in Hal 7. Dit initiatief wordt ondersteund door belangenbehartiger STRAATWERK Nederland, die hier met een deel van de leden staat. Het Straatwerk Paviljoen wordt kloppend hart voor de bestratingsector met demo’s en kennissessies over verduurzaming materieel. Ook komt er een bestratingsroute over de beurs die alle exposanten in dit segment met elkaar verbindt.

Foto: De Schans BV, geassocieerd lid STRAATWERK Nederland.

Woordvoerder Anne Fokke de Vries van STRAATWERK Nederland vertelt dat er genoeg te melden is over de sector: “We staan natuurlijk midden in de verduurzamingsdiscussie met betrekking tot het materieel in de bestratingsbranche. Zeker na recente rechterlijke uitspraken dat CO2-uitstoot tijdens de uitvoering ook betrokken moet worden bij de opdrachtverstrekking. We gaan op donderdag 9 februari uitgebreid praten over elektrificatie van het materieel. Wat zijn de innovaties? Hoe ga je met de kennis van dit moment om met investeren? Nog fossiel met al zijn innovaties of geëlektrificeerd? Hoe zit het met de total cost of ownership? Ook interessant: we zien de eerste robots al straten leggen.”

Vol verwachting

De orderportefeuilles zitten nog goed vol, laat De Vries weten. “We mogen niet mopperen en dat doen we ook niet. We kijken wel vol verwachting naar volgend jaar als de gemeentelijke overheid als onze grootste opdrachtgever investeringskeuzes moet gaan maken. We verwachten een druk op de investeringsbereidheid in de openbare ruimte. Daarnaast zien we ‘uitdagingen’ op ons afkomen op het gebied van beschikbaarheid van grondstoffen. All over hebben we als sector te maken met een reductie van de CO2-uitstoot. Niet voor niets staat dat centraal op het Straatwerkplein.