BouwBelang: Platform voor bouw en infra van AFNL

Tacker die werkt alsof op lucht

26-07-2021
door Redactie
Product & dienstverlening

Het nieuwe 40 V Max platform dat Makita naast het bekende LXT 18 V platform in de markt aan het zetten is spreekt steeds meer veeleisende gebruikers aan. Lever je je klant het beste resultaat dan werk je graag met het beste materiaal. XGT machines zijn berekend op zwaardere toepassingen en gaan door waar LXT stopt.

Groeiend XGT assortiment

In het XGT assortiment zitten krachtige combihamers, cirkelzagen, haakse slijpers, afkortzagen, reciprozagen, boor-/schroefmachines en meer. Waaronder de spiksplinternieuwe FN001G, een afwerktacker voor 18 Gauge (1,0 x 1,2 mm) brads van 15 t/m 40 mm lang. De machine is uitermate geschikt voor het monteren van hout-op-houtverbindingen zoals het vastzetten van plinten, (sier)lijsten, architraven en lambrisering. Het smalle neusstuk zorgt er voor dat er gemakkelijk gewerkt kan worden in smalle naden. De FN001G heeft een lage terugslag en uiteraard een beveiligingsmechanisme tegen droogschieten en ongewild schieten van brads.

Snel, comfortabel

Het schietmechanisme is voorzien van contragewichten, en werkt zo soepel dat het de ervaring geeft van schieten op lucht. Maar dan zonder de lastige slangen en compressor. Snel schieten en comfortabel schieten, dat biedt deze XGT tacker op overtuigende wijze. En eerlijk gezegd: daarbij merk je het verschil met een LXT tacker. Met een eenvoudig draaiwiel stel je zonder gereedschap de diepte in. De LED verlichting geeft je goed zicht op het werk. Met de 2,5Ah XGT accu schiet je tot 5000 brads op één lading. In het magazijn passen 100 brads. Je kunt dus snelheid maken zonder vaak een accu te verwisselen.

www.makita.nl