BouwBelang: Platform voor bouw en infra van AFNL
Advertorial

Onverwoestbaar jack sinds 1917

16-02-2021
door Redactie
Product & dienstverlening

Carhartt startte in 1917 met de productie van de onverwoestbare werkjas Firm Duck Chore Coat. Deze wordt nog steeds in grote aantallen gemaakt. Het jack wordt gedragen door hardwerkende mensen in de bouw, op het land en in fabrieken.

Dit jack schaf je maar één keer aan en je draagt deze voor de rest van je leven. Het komt uit een tijd dat duurzaamheid pure noodzaak was: geld voor een tweede jas was er niet.

Het jack is gemaakt van Cotton Duck (Duck = doek), een robuust soort canvas. De corduroy kraag, het klassieke kenmerk van deze werkjas, werd in de jaren dertig toegevoegd. Vandaag de dag heeft de jas een gevoerde constructie die waterafstotend, winddicht en warm is. Hij biedt veel bewegingsvrijheid wat praktisch is bij zwaar werk. Het jack wordt doorleefder en mooier naarmate je het langer draagt. De zakken op de jas, twee onder en twee op de borst, zijn met klinknagels versterkt. Twee binnenzakken maken de royale bergruimte compleet.

www.carhartt.com