Nu in BouwBelang

"Diversiteit maakt werk mooi"

En verder:
+ MKB INFRA: 'betere aanbesteding   

+ Wiebes ziet kansen voor mkb 

+ Stappenplan voor lab

Na-isolatiesysteem voor indak PV

In antwoord op de groeiende toepassing van PV-systemen introduceert IsoBouw speciaal daarop afgestemde isolerende dakpanelen. Naast de al bekende SlimFix Solar dakelementen voor nieuwbouw komt de leverancier nu met de SlimFix RenoTwin Solar-elementen voor een waterdicht en hoogrenderend PV-dak bij renovatieprojecten.

Bij bestaande daken is de toepassing van een indak PV-systeem een grote uitdaging. Voor een mooi esthetisch resultaat moeten de PV-panelen op een, bij renovatie vaak ontbrekende, strak effen onderconstructie worden gemonteerd. Bovendien is het na-isoleren en de plaatsing van zonnepanelen normaliter een omvangrijke klus die kan leiden tot veel overlast voor bewoners.

Met SlimFix RenoTwin Solar wordt een oud, doorgebogen dakbeschot weer mooi strak en bouwfysisch correct. De isolatieplaten zijn vrijdragend te monteren. Zonder een tijdrovende opvulling van de onderconstructie ontstaat op eenvoudige wijze weer een egaal platform voor PV-panelen. Door de mogelijke gootoverstek tot wel 60 cm kan er extra ruimte voor de PV-panelen worden gecreëerd. 

Op de isolatieplaten wordt in het werk, zonder extra timmerwerk, een waterkerende onderlaag aangebracht. Hiermee wordt de dakconstructie volkomen waterdicht. De vormgeving van de onderlaag zorgt voor een gegarandeerde ventilatie van de onderconstructie en een optimale ventilatie en koeling van de zonnepanelen. Voor een mooie esthetische aansluiting van de PV-panelen op de pannen wordt de waterkerende onderlaag direct op de tengels gemonteerd en niet op de overbodig geworden panlatten. De PV-panelen kunnen daardoor dieper in het dak worden geplaatst en esthetisch op gelijke hoogte komen met de bovenzijde van de dakpan.

De gehele montage van isolatie en onderlaag gaat ten opzichte van alternatieven vele malen sneller. 

PV-panelen, bekabeling, optimizers of micro-omvormers mogen aan een maximaal toegestane temperatuur blootgesteld worden. Het dampopen IsoBouw Solar daksysteem is het enige systeem waarmee conform de montage-eisen van de PV-paneelfabrikanten wordt gewerkt.