MBS MBS

Nu in BouwBelang

Architect van de buitenruimte

En verder:
+ 'Moderne baksteen met oude look'   

+ Nieuwe mbo-opleiding VWN 

+ MKB volgens Jacco Vonhof

Stefan wint Zilveren Troffel

Stefan de Jager uit Barneveld is de winnaar van de Zilveren Troffel 2019. De leerling van het Jacobus Fruyter SG in Apeldoorn won de 67e editie van het Nederlands Kampioenschap Metselen en mag zich het ‘Beste Metseltalent van 2019’ noemen. Stefan ontving de Zilveren Troffel uit handen van CDA-Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik.

De winnaar is trotst op zijn overwinning: “Ik had het niet verwacht. Ben er ontzettend blij mee. Ik voel mij een winnaar en ik ga zeker door met metselen”, aldus een uitgelaten Stefan. Tweede werd Gerrit van de Zande uit Elspeet, leerling van het Jacobus Fruyter SG in Apeldoorn. De derde prijs was voor Siem van den Berg uit Mariahout, leerling van het Commanderij College in Gemert.

Dit jaar streek het kampioenschap neer op de voormalige kazerneterreinen in Ede. Daar komt een nieuwbouwwijk met ruim 1.800 nieuwe woningen. Het finalewerkstuk bestond uit zes speeltoestellen, met als referentie het militaire verleden van het gebied inclusief stormbanen, vormen de speeltoestellen een hindernisbaan. Het is een ontwerp van Corné de Broekert en Pip Hiemstra, architectuurstudenten Bouwkunde aan de TU Delft. Zij wonnen een eerdere ontwerpwedstrijd, voorafgaand aan het NK Metselen.