Nu in BouwBelang

Kasteel verliest roze kleur

En verder:
+ 'Eerst rekenen, dan knopen doorhakken'   

+ Plus-Op-de-Meter in Voorhout 

+ Slooplocatie levert bouwdelen

VMS introduceert Branchecertificaat Bestratingsmachinist

In navolging op het Branchecertificaat Straatmaker biedt de VMS nu ook ervaren, maar ongediplomeerde bestratingsmachinisten de mogelijkheid om hun vakbekwaamheid aantoonbaar te maken. Daarvoor is het VMS Branchecertificaat Bestratingsmachinist in het leven geroepen.

Door middel van een vakbekwaamheidsproef kunnen deze machinisten laten zien dat zij hun vak verstaan en zelfstandig machinaal straatwerk kunnen uitvoeren. Het branchecertificaat geldt bovendien voor straatmakersbedrijven, die zijn gecertificeerd op basis van BRL 9334 Straatwerk, als bewijs dat de medewerkers aan de vakbekwaamheidseisen voldoen. 

De vakbekwaamheidsproef wordt afgenomen op het werk en bestaat uit vier onderdelen: kennis van de machine, voorbereiding, uitvoering en algemene indruk. Indien de kandidaat tijdens het examen aantoont alle onderdelen te beheersen, ontvangt hij het certificaat. De beoordeling wordt gedaan door een ervaren examinator onder verantwoordelijkheid van SPG Noord Holland. 

Het VMS Branchecertificaat Bestratingsmachinist is bedoeld voor ervaren bestratingsmachinisten en is geen alternatief voor een reguliere opleiding. Dat betekent dat de kandidaat 23 jaar of ouder moet zijn en kan aantonen dat hij ten minste twee jaar ervaring heeft als machinist.

Meer informatie en inschrijven via www.modernstraatwerk.nl