Nu in BouwBelang

Jakub Keller: 'Elke dag anders' 

En verder:
+ Op weg naar circulair bouwen
+ 'Versterking restauratiesector moet' 
+ 'Jezelf steeds verbeteren' 

Metseltalent uitgedaagd

In acht regionale voorronden strijden vmbo-metselleerlingen sinds vorige maand om een plek in de landelijke finale van het NK Metselen in april. De finale is dit keer in Leeuwarden, culturele hoofdstad van Europa. Inzet is de Zilveren Troffel.

 Het NK Metselen 2018 start op een moment dat de bouw dringend behoefte heeft aan goede vaklieden en aan de vooravond staat van een revolutionaire omslag. De wedstrijd is een initiatief van de georganiseerde baksteenindustrie, samenwerkend in branchevereniging Koninklijke Nederlandse Bouwkeramiek (KNB). Deze organiseert dit jaarlijks terugkerend kampioenschap al sinds 1953.
Het hoofddoel is promotie van het metselvak en het interesseren van jongeren voor het metselonderwijs. Momenteel is in de bouw dringend behoefte aan goede vaklieden, instroom van jongeren en de bouw staat aan de vooravond van een revolutionaire omslag. Dit laatste betreft de opgaven voor de bouw op het gebied van de energietransitie gebouwde omgeving en de transitie naar een circulaire economie.
Het NK Metselen is vorige maand gestart met een tweedaagse voorronde bij Bouwopleidingsbedrijf ReVaBo in Oosterbeek. In februari en maart volgen voorronden in Heerhugowaard, Genemuiden, Sappemeer, Leeuwarden, Nunspeet, Bergen op Zoom en Mierlo.