Bestelauto Expo 2017 Bestelauto Expo 2017

Nu in BouwBelang

"Mkb ruggengraat van samenleving" 

En verder:
+ Westland geeft 'eigen' voorrang
+ Nick bij toeval in betonstaal 
+ Slimme opkar verlicht werk  

Jong MKB INFRA bezoekt Betonindustrie De Hamer

Een excursie, een bedrijfspresentatie en een praktijkgericht ‘hoorcollege’ over aanbestedingsregels. Dat waren de ingrediënten van een bezoek dat de leden van Jong MKB INFRA op 6 april brachten aan de Betonindustrie De Hamer in Nijmegen.

Ze zijn inmiddels vermaard, die halfjaarlijkse bijeenkomsten van Jong MKB INFRA. En deze mocht er ook weer wezen. Na de ontvangst volgde een rondleiding door de productiehallen, waar dagelijks vele betonnen rioleringsbuizen in alle voorkomende vormen en maten, dito inspectieschachten en uitstroomvoorzieningen van de band lopen. Hooggeautomatiseerde productielijnen met één van de modernste machines van Europa die buizen van drie verschillende diameters gelijktijdig kan trekken. Daarnaast ambachtslieden die als ware kunstenaars handmatig de stroomlijn onderin in een inspectieschacht aanbrengen. Het gezelschap heeft een inkijkje gekregen in de volledige bandbreedte van het bedrijf. De Hamer, goed voor 150 fte’s, maakt weer deel uit van de BTE Groep, waartoe ondermeer Meteoor, Vebo en Stelcon behoren.

Huisjurist
De jonge ondernemers van MKB INFRA hadden ook ‘huisjurist’ en columnist van BouwBelang Joost Haest uitgenodigd. Voorafgaand aan de bijeenkomst hebben de aanwezige jonge ondernemers vragen bij hem kunnen indienen. De tijd die hem gegeven is voor zijn lezing, benut hij door die vragen te beantwoorden en zijn antwoorden te onderbouwen door telkens naar de betreffende wetsartikelen te verwijzen. Dat blijkt een goede tactiek om de aandacht vast te houden, ook al omdat de vragen over zeer actuele onderwerpen gaan.