Dubbel laden met Metabo

Professionals die veel met accu-gereedschappen werken kennen het probleem: meerdere lege accu-packs en maar één lader bij de hand. Daarmee rekent de ASC 145 Duo van Metabo af, want met deze lader kunnen twee accu-packs tegelijk opgeladen worden. Deze dubbele snellader heeft twee laadplaatsen naast elkaar voor het parallel opladen met slechts een kabelaansluiting. En dat bij een gelijkblijvende laadpower op beide plaatsen.

De laders zijn geschikt voor alle Li-Ion- en LiHD-accu-packs van 12 tot 36 Volt. Van Metabo, maar ook voor de accu’s van de andere fabrikanten uitmaken die deel van het overkoepelende accu-systeem Cordless Alliance System (CAS). Het laadvermogen van de ASC 145 Duo is meer dan twee keer zo hoog als bij een standaard supersnellader: twee 18 Volt accu-packs met een capaciteit van 8,0 Ah elk worden in slechts een uur volledig opgeladen. Dat is mogelijk dankzij onder andere de gepatenteerde ‘AIR COOLED’-laadtechnologie van Metabo, die met zijn koeling voor duidelijk kortere oplaadtijden en een langere levensduur zorgt. De beide laadplaatsen van het nieuwe apparaat werken bovendien onafhankelijk van elkaar en laden telkens op met het volledige vermogen.

De duo-lader past probleemloos in elke Metaloc-koffer van Metabo. Een andere pluspunt voor onderweg: het apparaat voorziet niet alleen accu-packs van nieuwe energie, maar kan via de twee USB-ingangen van elk 2.0 Ah laadpower ook smartphones en andere mobiele apparaten opladen.