Nu in BouwBelang

"Kwaliteiten mkb inzetten"

En verder:
+ Demontabel en circulair beton   

+ Duurzame parel in Alkmaar 

+ "Bescherm het mkb!"

Vloerbekisting met valkopsysteem

Hünnebeck heeft het Topec vloerbekistingssysteem uitgebreid met het type Topec DH. Hiermee speelt het bedrijf in op de marktvraag naar vloerbekistingsystemen met valkopsysteem. De Topec DH, die is gebaseerd op het in de praktijk bewezen paneelontwerp, omvat een lichtgewicht aluminium drager, geavanceerde valkop en flexibele passtukken.

Topec DH biedt aannemers de mogelijkheid om werk te besparen. Het systeem is gebaseerd op een 1,8 m x 2,4 m-raster; dat is 25% groter dan andere vergelijkbare systemen. De grotere rastermaat vergt minder ondersteuningen, waardoor de aannemer minder onderdelen op de bouwplaats hoeft te verwerken. Het zwaarste enkelvoudige element van het systeem weegt minder dan 20 kg, waardoor het systeem gemakkelijk en veilig is te verwerken.

Een andere innovatie van het Topec DH-systeem: hellende vlakken, zoals die worden aangetroffen in parkeergarages, zijn vaak niet efficiënt te realiseren. Met een mogelijke hellingshoek van 8% zijn stijgende en dalende vlakken alsmede hellingsbanen eenvoudig mogelijk. Een essentieel onderdeel hiervoor is de compensatieligger die zich dankzij een unieke constructie aanpast aan de onregelmatige geometrie waardoor systeem schoon, dicht en lekkagevrij kan worden afgesloten.