MBS MBS

Nu in BouwBelang

Architect van de buitenruimte

En verder:
+ 'Moderne baksteen met oude look'   

+ Nieuwe mbo-opleiding VWN 

+ MKB volgens Jacco Vonhof

HEO garandeert energieprestatie

Tijdens Building Holland in Amsterdam werd begin april House Energy Optimum (HEO) geïntroduceerd. Met HEO bouwt een aannemer energiezuinige woningen tegen lagere ontwerp- en bouwkosten. Werken met HEO zorgt er bovendien voor dat de bouwer een verzekerde energieprestatiegarantie kan afgeven. Het systeem is geschikt voor de meeste type rijwoningen.

Geïntegreerd HEO systeem

HEO is een geïntegreerd systeem dat is ontwikkeld door zes A-merkleveranciers uit de bouwtoelevering en installatietechniek. Hiermee voldoen nieuwbouwwoningen aan de (toekomstige) BENG en NOM-eisen. In het uitgewerkte systeem zijn alle bouwkundige (isolatie en luchtdichting) en installatietechnische (verwarming, koeling en ventilatie) maatregelen optimaal op elkaar afgestemd. Doorrekeningen van bestaande referentiewoningen laten aanzienlijke besparingen op bouw- en ontwerpkosten zien.


Besparing op bouw- en ontwerpkosten

De besparing wordt veroorzaakt door verbetering van het ontwerp- en bouwproces. De geïntegreerde pre-engineering hoeft in de praktijk alleen nog maar projectspecifiek te worden toegepast. 85 procent van het voorwerk is al verricht. Deze integrale benadering zorgt voor een betere ontwerp- en bouwkwaliteit én een proces dat sneller verloopt dan normaal. Het resultaat is een betere woning en lagere ontwerp- en bouwkosten. Deze besparing kan oplopen tot meer dan 10 procent. 


Vraag vanuit de markt

House Energy Optimum is ontstaan vanuit de vraag van architecten, ontwikkelaars, corporaties en aannemers om nieuwbouwwoningen te laten voldoen aan BENG en NOM-eisen. Uitgangspunt was het vinden van het optimum tussen bouwkundige én installatietechnische maatregelen. Daardoor worden energieprestatie, comfort en een gezond binnenklimaat geborgd. 

HEO is ontstaan uit een strategische samenwerking tussen ATAG Verwarming, Duco Ventilation & Sun Control, Jaga, Kingspan Insulation, Kingspan Unidek en Ubbink. 

Meer informatie is te vinden op www.bouwheo.nl